Heilige van de dag: Giulia Salzano

17 mei 2024

Zij werd geboren in het Italiaanse plaatsje Santa Maria Capua op 13 oktober 1846. Toen zij vier was, stierf haar vader. Ze werd toevertrouwd aan de zusters van San Nicola La Strada; daar bleef zij tot haar vijftiende. Na haar diploma werd zij onderwijzeres aan een basisschooltje in Casoria. Zij gaf godsdienstonderricht aan de kleintjes en bracht hun met name bij de devotie tot het Heilig Hart en de Heilige Maagd Maria.

In 1905 stichtte zij de Congregatie van de Zusters Catechisten van het Heilig Hart. Haar leven lang heeft zij zich gewijd aan het onderwijs. De franciscaner pater Ludovico van Casoria († 1885; feest 30 maart, intussen zelf ook heilig verklaard) voorspelde haar dat zij in het harnas te midden van haar kleintjes zou sterven. Dat gebeurde op 17 mei 1929.

Verering & cultuur

Zij werd ten tijde van paus Johannes Paulus II zalig verklaard op 27 april 2003 en uitgeroepen tot ‘Profetes van de Nieuwe Evangelisatie’.

Het was paus Benedictus XVI die haar heilig verklaarde op 17 oktober 2010.

Andere berichten

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Later dit jaar zullen we weer een nieuwsbrief opstarten om u op de hoogte te houden van alle activiteiten en ontwikkelingen binnen onze parochie. U kunt nu alvast uw mailadres achterlaten met onderstaand formulier:

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Volg ons!