Video van de paus september

5 september 2024

“Luisteren wij naar de pijn van de miljoenen slachtoffers van milieurampen?” Dit is een van de vragen die Paus Franciscus ons stelt in de maand september, om te bidden voor de schreeuw van de Aarde. “Zij die het meest te lijden hebben onder de gevolgen van deze rampen zijn de armen”, die gedwongen worden hun huizen te verlaten wanneer ze worden getroffen. In de Video van de Paus, geproduceerd door zijn Wereldwijde Gebedsnetwerk, moedigt Franciscus ons aan om actief deel te nemen aan de strijd tegen de wereldwijde crisis, door zowel ecologische als economische, sociale en politieke antwoorden te geven.

🙏 “Laten we bidden dat ieder van ons met zijn hart de schreeuw van de Aarde en de schreeuw van de slachtoffers van milieurampen en klimaatverandering beluistert en zich persoonlijk inzet voor de wereld waarin we leven.” Laten we bidden voor de schreeuw van de Aarde. Als we de temperatuur van de planeet opmeten, zullen we zien dat de Aarde koorts heeft. Het gaat niet goed met haar, net zoals met elke zieke. Maar luisteren we naar deze pijn? Luisteren we naar de pijn van de miljoenen slachtoffers van milieurampen? Zij die het meest lijden onder de gevolgen van deze rampen zijn de armen, die gedwongen worden hun huizen te verlaten door overstromingen, hittegolven of droogte. Het aanpakken van door de mens veroorzaakte milieucrises, zoals klimaatverandering, vervuiling of verlies van biodiversiteit, vereist niet alleen ecologische, maar ook sociale, economische en politieke antwoorden. We moeten ons inzetten in de strijd tegen armoede en voor de bescherming van de natuur door onze persoonlijke gewoonten en die van onze gemeenschap te veranderen. Laten we bidden dat ieder van ons met zijn hart luistert naar de schreeuw van de Aarde en de schreeuw van de slachtoffers van milieurampen en klimaatverandering en zich persoonlijk inzet voor de wereld waarin we leven.

Het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus (Apostolaat van het gebed en de Eucharistische Jongerenbeweging) https://www.popesprayer.va/ Wil je meer video’s zien over de gebedsintenties van de Paus? Je vindt ze op https://thepopevideo.org/?lang=nl

Met de medewerking van Vatican Media: https://www.vaticannews.va/en.html en het Dicasterie voor integrale menselijke ontwikkeling https://www.humandevelopment.va/en.html

Andere berichten

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Later dit jaar zullen we weer een nieuwsbrief opstarten om u op de hoogte te houden van alle activiteiten en ontwikkelingen binnen onze parochie. U kunt nu alvast uw mailadres achterlaten met onderstaand formulier:

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Volg ons!