Video van de paus maart 2024

2 februari 2024

De video van de paus

Laten we bidden dat zij die, in verschillende delen van de wereld, hun leven riskeren voor het Evangelie, de Kerk mogen besmetten met hun moed, hun missionaire elan.

Paus Franciscus – MAART 2024

Deze maand wil ik jullie een verhaal vertellen dat een weerspiegeling is van de Kerk van vandaag. Het is het verhaal van een weinig bekende getuige van het geloof.
Tijdens een bezoek aan een vluchtelingenkamp op Lesbos zei een man tegen me: “Vader, ik ben moslim. Mijn vrouw was christen. De terroristen kwamen naar ons land, keken naar ons en vroegen naar ons geloof. Ze zagen mijn vrouw met het kruisbeeld en zeiden dat ze het op de grond moest gooien. Ze deed het niet en ze sneden haar keel voor mijn ogen over.” Echt gebeurd.
Ik weet dat hij geen wrok koesterde. Hij concentreerde zich op het voorbeeld van liefde van zijn vrouw, een liefde voor Christus die haar ertoe bracht om loyaal te zijn tot in de dood.
Broeders, zusters, er zullen altijd martelaren onder ons zijn. Het is het teken dat we op de goede weg zijn. </span
Iemand die weet waarover hij het heeft, vertelde me dat er vandaag de dag meer martelaren zijn dan aan het begin van het christendom.
De moed van de martelaren, het getuigenis van de martelaren, is een zegen voor iedereen.
Laten we bidden dat zij die, in verschillende delen van de wereld, hun leven riskeren voor het Evangelie, de Kerk mogen besmetten met hun moed, hun missionaire elan. En dat zij openstaan voor de genade van het martelaarschap.

Andere berichten

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Later dit jaar zullen we weer een nieuwsbrief opstarten om u op de hoogte te houden van alle activiteiten en ontwikkelingen binnen onze parochie. U kunt nu alvast uw mailadres achterlaten met onderstaand formulier:

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Volg ons!