Orgelconcert door Theo Jellema

22 juli 2024, 20:00 uur

Op maandag 22 juli a.s. geeft Theo Jellema een concert op ons Maarschalkerweerd-orgel.  Hij speelt werken van o.a: Mendelssohn, Franck, Guillou, Litaize en de Klerk.

Theo Jellema (*1955) was in Leeuwarden tot 2020 organist van de Grote of Jacobijnerkerk. Nu vervult hij de functie van Leeuwarder stadsorganist.

In die hoedanigheid voerde hij de afgelopen jaren Bachs integrale Wohltemperierte Klavier en Kunst der Fuge uit op historische orgels in de omgeving van de Friese hoofdstad. Dit jaar krijgt deze serie een vervolg en vormen de orgelsonates van Carl Philipp Emanuel Bach programmatisch de rode draad.

Jellema was als docent verbonden aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij gaf concerten en masterclasses in een groot aantal Europese landen en in Korea en maakte veelvuldig deel uit van jury’s van orgelconcoursen.

Hij maakte orgelopnamen op CD en in de serie ‘All of Bach’. Als orgeladviseur is hij werkzaam bij restauratie en nieuwbouw. Daarnaast componeerde hij voor en schreef hij over het orgel.

Het concert begint om 20.00u, de toegang is € 9.00.

Na afloop staan de koffie en de thee voor u klaar,

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Later dit jaar zullen we weer een nieuwsbrief opstarten om u op de hoogte te houden van alle activiteiten en ontwikkelingen binnen onze parochie. U kunt nu alvast uw mailadres achterlaten met onderstaand formulier:

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Volg ons!