Herdenkingsconcert

4 mei 2024, 21:00 uur

Requiem Duruflé door Capella Sneek

Net na de tweede wereldoorlog voltooide Maurice Duruflé zijn Requiem. Eeuwenoude gregoriaanse melodieën vormen de basis van het Requiem – een dodenmis – en geven het werk een eeuwigheidswaarde – je hoort bijna de Benedictijner monniken zingen. De muziek geeft troost en biedt ruimte voor reflectie en bezinning en is daarom gekozen om uit te voeren in dit herdenkingsconcert.

Het Requiem wordt uitgevoerd in de St. Martinuskerk en begeleid op het prachtige Maarschalkerweerd orgel dat gebouwd is naar model van Franse orgels – van bijvoorbeeld Cavaillé-Coll – die Duruflé zo goed kende en waarop het Requiem het beste tot klinken komt. Organist Erwin Wiersinga is specialist in de Franse Laat-Romantiek en nam het Requiem van Duruflé op met The Gents onder leiding van Peter Dijkstra. Deze CD werd in de internationale pers zeer lovend ontvangen.

Capella Sneek voerde het werk onlangs nog uit met veel succes. Het koor staat onder leiding van dirigent Gerard van Beijeren, die zelf leerling van Erwin Wiersinga is geweest. Het prachtige en ontroerende Pie Jesu zal worden gezongen door Sippie Broersma.

Dirigent: Gerard van Beijeren

Organist: Erwin Wiersinga

Aanvang: 21:00 uur (direct na afloop van de Stille Tocht)

Toegang is gratis

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Later dit jaar zullen we weer een nieuwsbrief opstarten om u op de hoogte te houden van alle activiteiten en ontwikkelingen binnen onze parochie. U kunt nu alvast uw mailadres achterlaten met onderstaand formulier:

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Volg ons!